Värikäs kasvispasta

Tässäpä teille iloisen kirjava kasvispasta, joka ei paljoa tiskiä aiheuta. 
Veden määrä ei ole suuren suuri, joten kannattaa hämmennellä, jos ei kaikki pasta meinaa peittyä. Tarkoitus on kuitenkin saada vesi imeytymään niin, ettei sitä jää pohjalle lillumaan.

4:lle

2 salottisipulia
2-3 valkosipulin kynttä
2-3 porkkanaa
1 pkt kirsikka- tai miniluumutomaatteja
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
7-8 dl vettä
300 g pastaa
1 tlk kidneypapuja
1 ps pinaattia
1-2 pkt mozzarellaa
pinjansiemeniä
guacamolea (itse tehtyä tai valmista)

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi porkkanat juustohöylällä tai kuorimaveitsellä nauhoiksi.
Kuullota sipuleita pari minuuttia, lisää porkkananauhat ja tomaatit (kokonaisina). Sekoittele hetki ja lisää sitten mausteet.
Ujuttele pasta pannun pohjalle, lisää vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5 min.
Lisää huuhdellut kidneypavut ja kiehuta taas noin 5 min.
Lisää pinaatti ja hauduta kannen alla pari minuuttia, kunnes pasta on kypsää. 
Revi päälle mozzarella, koristele pinjansiemenillä ja tarjoile guacamolen kanssa.



Kommentit