Kanapiirakka

Tämä piirakka on kuulunut vakiorepertuaariini siitä lähtien, kun sitä tehtiin tyttöporukan illanistujaisiin vuonna miekka ja kirves. Koskaan ei ole reseptiä ollut, alkuun vain muistelin mitä tarpeita laitettiin ja sen jälkeen olen tehnyt tunteella.
Uunista otettaessa täyte on vielä löysää, mutta kiinteytyy jäähtyessä. Kannattaa siis suosiolla odottaa hetki ennen kuin käy kimppuun, vaikka tuoksu kuinka houkuttelisi…
Täytteestä saa muuten mainion pastakastikkeen, jos vähän löysentää vedellä tai ruokakermalla.

(pakaste)piirakkataikina
1 pkt maustamattomia broilerisuikaleita
suolaa
mustapippuria
soijaa
yrttimaustetta
paprikaa
(kevät)sipulia
1 prk ananasmurskaa
sweet chili -kastiketta
1 prk ranskankermaa
juustoraastetta

Levitä piirakkataikina vuokaan (saa olla aika korkeat reunat, täytettä tulee runsaasti), esipaista tarvittaessa.
Kuutioi paprika, viipaloi kevätsipuli tai hienonna sipuli.
Laita ananasmurska siivilään valumaan, ota mehu talteen.
Ruskista broilerisuikaleet, mausta suolalla, pippurilla, soijalla ja yrttimausteella.
Lisää pannulle paprika ja sipuli, anna hautua pari minuuttia.
Lisää valutettu ananasmurska ja chilikastike, anna taas hautua tovi.
Sekoita joukkoon ranskankerma, tarkista maku.
Sekoita joukkoon juustoraaste, anna sulaa. Seos saa olla tässä vaiheessa löysähköä, joten lisää tarvittaessa varovasti ananasmehua.
Levitä täyte taikinan päälle vuokaan.
Paista 225 C noin 30 min.



Kommentit