Fenkoli-makkararisotto

Fenkolikokeilut jatkuvat, ja sanoisinpa että ihan onnistuneesti. 
Punaviini ja laadukas, lihaisa raakamakkara tekevät tästä risotosta vähän juhlavamman evään, jonka toki ehtii tehdä arki-iltanakin.

4-6:lle

1 sipuli
1-2 fenkolia
timjamia
200-300 g raakamakkaraa
300 g risottoriisiä
2 dl punaviiniä
noin 1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
parmesaania
cheddaria / fontinaa

Hienonna sipuli ja fenkoli (ota hörsyt talteen koristeeksi), kuullota isolla pannulla 10 min.
Lisää timjami ja puristele sekaan raakamakkara pieninä nokareina. Paista sen aikaa, että makkara alkaa kypsyä. Jos haluat, jätä makkara paloiksi, tai painele lastalla jauhelihamaiseksi "möhnäksi".
Lisää pannulle riisi ja kuullota sitä hetki. Kaada sekaan punaviini, sekoita ja anna imeytyä kokonaan riisiin.
Liuota liemikuutiot kuumaan veteen ja lisää lientä desi kerrallaan välillä sekoitellen, anna aina imeytyä kunnolla. Riisin kypsymiseen menee yhteensä 30-40 min.
Raasta valmiin risoton joukkoon parmesaania ja cheddaria (jos käytät pehmeämpää fontinaa, paloittele se), anna levätä pari minuuttia. Sekoita ja lisää tarvittaessa vähän vettä.
Koristele fenkolin hörsylöillä.



Kommentit