Kermainen pinaattirisotto

Tämä oli ensimmäinen kerta kun laitoin risottoon ruokakermaa, ei tullut lainkaan hassumpaa. Pinaatin sulamisen ja kerman lisäämisen jälkeen tuntui ettei risotto kiinteydy millään, mutta ole kärsivällinen, kyllä se velli puuroksi muuttuu 😀

4:lle

1-2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
7 dl vettä
3 rkl kasvisfondia tai 2 kasvisliemikuutiota
150 g pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
1 dl raastettua parmesaania 

Hienonna sipulit ja kuullota kattilassa muutama minuutti.
Lisää riisi ja kuullota vielä hetki.
Kiehauta vesi ja sekoita siihen fondi tai liemikuutiot.
Lisää lientä desi kerrallaan riisin sekaan, ja anna aina imeytyä kunnolla, ennen kuin lisäät enemmän. Jatka keittämistä kevyesti poreillen ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes riisi on melkein kypsää. 
Lisää pinaatti. Kun se on sulanut ja risotto taas kiehuu, lisää kerma. Mausta pippurilla ja keitä vielä muutama minuutti.
Kun risotto on kypsää (edelleen mukavan löysää), lisää parmesaani ja sekoita.



Kommentit