Kasviskorma ja kukkakaaliriisi

Korma kannattaa jättää aika löysäksi, kukkakaaliriisi imee ihmeen paljon kastiketta.
Keltainen currytahna ei ole lainkaan niin hottia kuin punainen, joten sen kanssa ei tarvitse olla niin varovainen. Armaani itse asiassa olisi kaivannut vähän enemmän potkua, minulle maistui tämmöisenä.

4:lle

700-800 g bataattia
1-2 salottisipulia
2-3 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tuore chili
10 currynlehteä
1-2 rkl keltaista currytahnaa
1 tlk kikherneitä
6 dl vettä
sitruunamehua
100 g fetaa
4-5 rkl jugurttia
suolaa
mustapippuria
1 kg kukkakaalia

Pilko bataatti sopiviksi suupaloiksi, hienonna sipulit ja chili. Irrottele kukkakaalista nuppuosat, pilko varret pieniksi paloiksi.
Paista bataattipaloja isolla pannulla muutama minuutti.
Lisää sipulit, inkivääritahna, korianteri, chili, currynlehdet ja currytahna, kypsennä 5 min.
Lisää pannulle kikherneet liemineen ja vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna porista noin 15 min.
Lisää kukkakaalin varret ja keitä vielä noin 15 min., kunnes bataatti- ja kukkakaalipalat ovat kypsiä.
Hienonna kukkakaalin nuput tehosekoittimessa riisimäiseksi rouheeksi, laita mikronkestävään kulhoon ja kypsennä mikrossa täydellä teholla 8 min. Sekoita välillä.
Murustele korman sekaan feta, lisää myös sitruunamehu ja jugurtti, sekoita hyvin. Mausta vielä suolalla ja pippurilla.



Kommentit