Hieman fiinimpi sienirisotto

Kolmen eri tavalla valmistetun sienen risotto, ja käytin myös kolmea eri sientä: kuivattuja suppilovahveroita, pakastettuja kantterelleja ja tuoreita jumbokokoisia herkkusieniä (jotka pilkoin 4 osaan).
Armaani suhtautui sapuskaan erittäin skeptisesti, lupasi maistaa mutta siinä kaikki. Lopputulos: herra santsasi 👍

5-6:lle

1 sipuli
kourallinen kuivattuja sieniä
rosmariinia
300 g risottoriisiä
1-2 dl valkoviiniä
1 kasvis- / kanaliemikuutio
noin 1 l vettä
250 g tuoreita / pakastettuja sieniä
suolaa
mustapippuria
voita
parmesaania
sitruunamehua

Grillatut sienet
250 g tuoreita (herkku)sieniä
suolaa
mustapippuria
timjamia
2 valkosipulin kynttä
öljyä
voita

Pieni risottoon tulevat tuoreet tai pakastetut sienet haluamasi kokoiseksi, hienonna valkosipuli, raasta parmesaani.
Pyöräytä sipuli, kuivatut sienet ja rosmariinia tehosekoittimessa, paista seosta hetki öljyssä isolla pannulla.
Lisää pannulle riisi ja kuullota pari minuuttia. Lisää viini ja liemikuutio, anna imeytyä koko ajan sekoitellen. 
Lisää vettä desi kerrallaan välillä sekoitellen, anna aina imeytyä kunnolla.
Lisää pilkotut sienet pannulle noin 10 min. jälkeen, mausta suolalla ja pippurilla. 
Jatka veden lisäämistä välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää (noin 15 min.).

Risoton kypsyessä valmista grillatut sienet: puolita isot sienet, pienemmät voi pitää kokonaisena. 
Laita sienet sopivan kokoiseen uunivuokaan. Lisää suolaa, pippuria, timjamia, hienonnettu valkosipuli ja vähän öljyä, sekoita. 
Lisää päälle voinokareita ja paista uunissa grillivastuksen alla 225 C noin 15 min (paistoaika riippuu sienien koosta).

Lisää risottoon voita, parmesaaniraastetta ja sitruunamehua, tarvittaessa vielä vettä, jotta risotto on sopivan löysää.
Tarjoile risotto grillattujen sienten kanssa.




Kommentit