Hapankaali-peruna-purjokeitto

Lämmin keitto kylmään talvipäivään.
Hapankaali antaa sopalle kivan, happaman säväyksen. Se on myös hyvää vatsalle ja sisältää vitamiineja sekä muita hyviksiä, joten tämähän on suorastaan terveysruokaa!

4:lle

1 purjo
600 g jauhoisia perunoita
400 g hapankaalia
1 l vettä
3 rkl kasvisfondia tai 2 kasvisliemikuutiota
2 dl ruokakermaa
1 rkl (vaahtera)siirappia
1 dl pähkinöitä

Viipaloi purjo, kuori ja paloittele perunat, rouhi pähkinät.
Kuullota purjoa kattilassa muutama minuutti. 
Lisää perunat ja hapankaali (jätä halutessasi vähän koristeeksi) ja kuullota vielä tovi.
Lisää vesi ja fondi tai liemikuutiot, kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 20 min., kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää ruokakerma ja siirappi, soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuumenna vielä kiehuvaksi.
Koristele keitto hapankaalilla ja pähkinärouheella.



Kommentit