Singaporen nuudelit

Tämän ruuan nimi voisi olla myös "kaikenlaista hyvää -nuudelit" tai "hyödynnetään jämiä -nuudelit", mutta mennään nyt tuolla alkuperäisellä nimellä. Sitä minä en tiedä miksi tätä siksi kutsutaan, koska ruualla ei ole mitään tekemistä Singaporen kanssa, vaan taitaa olla kotoisin Hong Kongista 😀 
Me olemme tehneet sekä tuoreesta lihasta että (pakastimesta löytyneistä) jämistä, erilaisista kaaleista, ravuilla ja ilman... Eikä noiden määrienkään suhteen niin nuukaa ole, pistät sitä mitä on sen verran kuin on. Kyllä siitä hyvää tulee!

4-6:lle

200-300 g nuudeleita
1-2 tuoretta punaista chiliä
4 kevätsipulia
200 g jauhelihaa tai esim. nyhtöpossun rippeitä
1 tl currya
0,5 tl juustokuminaa
200 g broileria ("tuoretta" tai rippeitä)
2 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääritahnaa
½ valko- tai kiinankaali
200 g pakasteherneitä
150 g katkarapuja
kourallinen maapähkinöitä
3 munaa
soijaa tai kalakastiketta
limen tai sitruunan mehua

Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta. 
Suikaloi chili ja kevätsipulit, siirrä odottamaan. 
Suikaloi kaali, hienonna valkosipuli. 
Paista jauheliha tai muu possu rapeaksi, mausta currylla ja juustokuminalla. 
Suikaloi (ja paista) broileri, lisää possun joukkoon. 
Lisää pannulle valkosipuli ja inkivääritahna, sekoita. Lisää kaali, herneet, katkaravut ja pähkinät, kypsennä muutama minuutti.
Siirrä seos pannun reunoille ja riko keskelle munat. Sekoittele munia kunnes ne hyytyvät. 
Lisää nuudelit ja sekoittele koko ihanuutta muutama minuutti. Mausta soijalla ja limen mehulla. 
Koristele chilillä ja kevätsipulilla.



Kommentit