Kasvisminestrone

Aloitin keiton tekemisen Jamie Oliverin ohjeesta, mutta päädyin tekemään taas kerran "Tuulan erikoisen". En tiedä miltä alkuperäinen versio maistuisi, tästä ainakin tuli hyvää. Ei ehkä kovin kaunista, mutta hyvää.
Reseptissä on vähän hassuja ainesmääriä, koska käytin tähän kaikenlaisia pakastimessa olleita pussinpohjia (parsakaali, maissi, soija- ja vihreät pavut sekä pinaatti). Jos sinulla on tuoreita aineksia niin käytä toki niitä, mutta pakastetarpeetkin toimivat loistavasti. 

4-5:lle

1 salottisipuli
2-3 valkosipulin kynttä
400 g porkkanaa ja parsakaalia (yhteensä)
1 tlk tomaattimurskaa
1,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
300 g maissia, soijapapuja ja vihreitä papuja (yhteensä)
150 g pinaattia
150 g pastaa
1 tlk kidneypapuja
suolaa
mustapippuria
parmesaania

Hienonna sipulit, pilko porkkana ja parsakaali.
Kuullota sipuleita ja porkkanoita isossa kattilassa muutama minuutti.
Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja liemikuutio, anna porista miedolla lämmöllä noin 20 min., kunnes porkkanat alkavat pehmetä.
Lisää maissi, soija- ja vihreät pavut, pinaatti ja pasta, keitä noin 5 min.
Lisää kidneypavut ja parsakaali, keitä noin 5 min., kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta keiton päälle parmesaania.



Kommentit