Tuhti texmex-keitto

Nimesin tämän ensin makkarakeitoksi. Sitä on suhteessa muuhun kamaan kuitenkin sen verran vähän, että tuntui vähän harhaanjohtavalta. Jos siis haluat makkarakeittoa, niin laita toinenkin paketti.
Oikaise käyttämällä pakkasesta valmiita peruna- ja juuressuikaleita.
Kirsikkatomaatit kannattaa tosiaan lisätä vasta valmiiseen soppaan, tuoreina tuovat kipakan säväyksen verrattuna siihen että lilluisivat keitossa pidempään.

4-5:lle

250 g mausteista makkaraa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattipyreetä
1 pussi (noin 40 g) tacomausteseosta
1 tlk tomaattimurskaa
7,5 dl vettä
1 pkt keittojuureksia
400 g perunoita
100 g pakastemaissia
100 g pakasteherneitä
oreganoa
mustapippuria
0,5 rasiaa kirsikkatomaatteja

Viipaloi makkarat, hienonna sipulit, pilko keittojuurekset ja perunat, puolita tomaatit.
Paista makkaroita pari minuuttia, siirrä syrjään odottamaan.
Kuullota sipuleita, tomaattipyreetä ja tacomaustetta hetki isossa kattilassa.
Lisää tomaattimurska ja vesi, anna kiehua hetki. Lisää perunat ja juurekset, keitä 10 min.
Lisää maissit, herneet, mausteet ja makkarat. Keitä vielä pari minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
Lisää valmiiseen keittoon kirsikkatomaatit.




Kommentit