Kolmen juuston Quiche Lorraine

Muunnos perinteisestä ranskalaisesta kinkkupiirakasta. 
Voit käyttää tähän mitä tahansa muitakin juustoja, kunhan ne sulavat hyvin ja maistuvat joltain (perus-Edam toki sopii tuomaan massaa 😀).
Olette varmaan huomanneet, että minä en jaksa itse piirakkataikinoita tehdä, kun kaupan pakastealtaasta löytyy ihan hyviä...
Jos käytät kovin paksupohjaista vuokaa, niin kannattaa ehkä esipaistaa pohjaa jonkin aikaa ennen täytteiden lisäämistä.

pakastepiirakkataikina
4 munaa
4 dl kermaa
100 g cheddaria
100 g gruyereä
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
timjamia / rosmariinia
50-100 g vuohenjuustoa
50-100 g ilmakuivattua kinkkua

Sulata piirakkataikina ja painele vuokaan, tee mahdollisimman korkeat reunat. Raasta cheddar ja gruyere.
Sekoita munat ja kerma kulhossa, lisää mausteet.
Levitä juustoraasteet piirakkavuokaan ja kaada päälle muna-kermaseos. Murustele sekaan vuohenjuusto ja levitä päällimmäiseksi kinkkuviipaleet.
Paista 200 C noin 40 min.



Kommentit