Curry-kuorrutetut munakoisot

Tässä ohjeessa olen hifistellyt munakoisojen viipaloimisen kanssa, jos haluat oikaista niin vetele vain paloiksi. Maustetahnan hierominen koisoihin on sotkuista puuhaa, senkin vältät jos vain lisäät koisopalat pannulle maustetahnan sekaan ja sekoittelet siinä. Joskus hifistely on kuitenkin antoisaa puuhaa, ja lopputulos aika näyttävä 😁

4:lle

1 sipuli 
4 valkosipulin kynttä 
1 rkl inkivääritahnaa 
tuoretta korianteria tai persiljaa 
2 tuoretta punaista chiliä 
1 tl kuminansiemeniä 
1 tl sinapinsiemeniä 
1 tl kurkumaa 
1 tl garam masalaa 
curry-lehtiä
2 rkl maapähkinävoita 
1 rkl mango-chutneya 
2 rkl tamarinditahnaa 
suolaa 
pippuria 
2 kpl / 800 g munakoisoja 
1 tlk kookosmaitoa 
1 rasia kirsikkatomaatteja 

Pilko kirsikkatomaatit. 
Sekoita sipulit, inkivääritahna, yrtti ja chilit tehosekoittimessa tahnaksi. 
Paista mausteita ja curry-lehtiä pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää tahna ja kypsennä sekoitellen 5 min. 
Lisää maapähkinävoi, mango-chutney ja tamarinditahna, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään odottamaan, ohenna tarvittaessa lorauksella vettä. 
Puolita munakoisot pitkittäin ja laita leikkuulaudalle leikkuupuoli alaspäin. Aseta molemmille puolille esim. syömäpuikot tai mitkä tahansa samanpaksuiset tasaiset esineet. Leikkaa noin 0,5 cm välein viillot puikkoihin asti niin, että munakoisosta tulee alareunasta kiinnioleva ”haitari’”. 
Hiero maustetahna munakoisojen päälle ja viiltoihin, paista koisoja pannulla noin 5 min molemmin puolin. Asettele koisot uunivuokaan, lisää kookosmaito ja kirsikkatomaatit. 
Peitä vuoka foliolla ja paista 200 C noin 20 min. Poista folio ja jatka kypsentämistä toiset 20 min, kunnes munakoisot ovat kypsiä.

Tarjoile riisin ja jugurtin kanssa. 



Kommentit