Linsseillä täytetyt bataatit
Nyt löytyi taas herkku, joka on kevyt mutta täyttävä 😀 Ja ai niin namia!
Ras el hanout on seos, jota pitäisi löytyä kaupan kuin kaupan maustehyllystä. Jos omassa kaapissa sitä ei ole etkä viitsi ostaa, niin heittele linssien sekaan esim. vähän paprikaa, korianteria, mustapippuria, kurkumaa ja neilikkaa.
4:lle
öljyä
suolaa
2 tlk keitettyjä linssejä
3 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl fariinisokeria
1 tl ras el hanout -maustetta
1 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl chiliä
4 rkl pähkinärouhetta
200 g fetaa
Huuhtele ja harjaa bataatit puhtaiksi, leikkaa pitkittäin puoliksi. Laita bataatit leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, valele päälle öljyä ja ripottele suolaa. Paahda 200 C 30–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Valuta ja huuhtele linssit, hienonna valkosipuli.
Kuullota valkosipulia ja inkivääritahnaa muutama minuutti. Lisää linssit ja paista hetki.
Lisää pannulle sokeri ja mausteet, sekoita. Murenna joukkoon feta ja sekoita vielä kevyesti.
Tee bataatteihin keskelle viilto ja levitä bataatti auki (voit myös kovertaa lusikalla viiltoa suuremmaksi). Täytä kolot linssiseoksella.Paista vielä 225 C noin 10 minuuttia, kunnes feta saa väriä.
Tarjoile esim. harissalla tai yrteillä maustetun jugurtin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti