Meksikolainen tomaatti-paprikakeitto
Simppeli soppa, reilusti "härpäkkeitä" 😀 Eihän niitä lisuja tietenkään aina tarvitse kaikkia olla, miltä nyt kulloinkin tuntuu.
Jos ei ole paahdettuja paprikoita (pitäisi löytyä ihan säilykehyllystä) niin tuoreetkin käyvät, niitä kannattaa sitten vain kypsytellä pidempään.4-6:lle
3 kevätsipulia
4 valkosipulin kynttä
0,5 punttia tuoretta korianteria tai persiljaa
1 tlk paahdettuja paprikoita
2 tlk tomaattimurskaa
8 dl vettä
suolaa
1,5 dl (basmati)riisiälime
2,5 dl jugurttia
tuoretta tai kuivattua minttua
jalapeno-viipaleita
1 kevätsipuli
1 tuore chili
fetaa
kirsikkatomaatteja1-2 avokadoa
tortillalastuja
Pilko sipulit ja kuullota kattilassa.
Lisää korianteri / persilja, paprikat, tomaattimurska ja vesi, mausta suolalla ja kiehuttele hetki.
Lisää riisi ja limen mehu, keitä noin 8 min kannen alla kunnes riisi on kypsää.
Soseuta jugurtti, minttu ja jalapeno-viipaleet juoksevaksi kastikkeeksi.
Hienonna kevätsipuli, chili ja feta, puolita kirsikkatomaatit ja pilko avokado.
Soseuta keitto, tarjoile jugurttikastikkeen ja muiden härpäkkeiden kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti