Juusto-pinaattipiiraat

Nopeat pikkupiiraat ruuaksi tai kahvipöytään, toimivat myös loistavasti retkieväänä. Maistuvat sekä lämpiminä että kylminä. 
Osan juustokuutioista voi varmasti korvata vaikka cheddar-raasteella tai homejuustolla, mitä jääkaapissa nyt sattuu olemaan.

6 kpl

1,5 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
50 g voita

Täyte:
100 g pakastepinaattia
mustapippuria
suolaa
3 valkosipulin kynttä
125 g mozzarellaa
200 g salaatti- ja/tai vuohenjuustokuutioita
0,5 dl turkkilaista jugurttia
1 muna
chilihiutaleita tai -jauhetta

Sulata voi. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, liuota siihen kuivahiiva. Lisää sokeri ja suola sekä suurin osa jauhoista, sekoita. Lisää voisula ja loput jauhot, vaivaa muutama minuutti kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja sormista. Anna nousta lämpimässä 30 min.
Hienonna valkosipulin kynnet ja pieni mozzarella.
Sulata ja kuullota pinaattia öljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla, siirrä syrjään.
Kuullota valkosipulia muutama minuutti, anna jäähtyä.
Yhdistä kulhossa mozzarella, juustokuutiot, valkosipuli. Hiero tahnamaiseksi, sattumia saa jäädä. Lisää jugurtti ja muna, sekoita.
Vaivaa taikinaa hetki, jaa sitten 6 osaan. Kaulitse palat pitkiksi ohuiksi soikioiksi.
Jaa juustoseos sekä pinaatti taikinoiden keskelle, jätä noin sentin reunat. Taita reunat päädyistä yhteen niin, että taikina nousee sivuilta osittain täytteen päälle. Sipaise reunoille öljyä ja ripottele piiraiden päälle chiliä.
Paista 225 C noin 15 min, kunnes taikina on kypsää ja täyte jähmettynyt ja saanut vähän väriä.



Kommentit