Pilkulliset kesäkurpitsapihvit

Valurautaisella lettupannulla näistä tulee ihan parhaita.

16 kpl

noin 800 g kesäkurpitsaa
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl vettä
200 g raejuustoa
100 g (pakaste)maissia
0,5 dl mannaryynejä
oreganoa tai muita yrttimausteita
suolaa
mustapippuria
2 munaa

Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä, laita siivilään ja sekoita raasteeseen suolaa. Anna valua 30 min.
Laita pellavansiemenet ja vesi kulhoon, anna turvota 30 min.
Valuta tarvittaessa raejuusto ja sulatettu maissi.
Purista kurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja laita kulhoon. Lisää pellavansiemenet, raejuusto, maissi, mannaryynit ja mausteet, sekoita. Lisää munat, sekoita ja laita jääkaappiin 30-60 min.
Paista pihvit öljyssä paistin- tai lettupannulla molemmin puolin, yhteensä 8-10 min.


Kommentit