Melanzane

Tämä italialainen munakoisovuoka (lihaton ja pastaton lasagne 😄) on meillä ehdoton viikonloppuherkku.
Munakoisoviipaleiden itkettämiseen ja paistamiseen pitää varata aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Itkettäminen on tärkeää kosteuden poistamisen, ei maun takia.
Varoitus: ei ole laihduttajan eväs 😄

6:lle

800-1000 g munakoisoa
suolaa
500 g mozzarellaa
3 dl parmesaania raastettuna
0,5 ruukkua tuoretta basilikaa

Tomaattikastike
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
800 g kokonaisia säilöttyjä tomaatteja (murskakin käy)
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl sokeria
1 tl balsamiviinietikkaa
kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
1 dl tuoretta basilikaa

Viipaloi munakoisot pitkittäin noin puolen sentin viipaleiksi, ripottele niiden pinnalle suolaa ja itketä 30 min.
Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota. Lisää säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi. Lisää tomaattipyre, sokeri, etikka, mausteet ja revityt basilikanlehdet. Keitä 30 min ja soseuta halutessasi.
Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
Kuivaa munakoisoviipaleet talouspaperilla. Paista viipaleita pannulla reilussa öljyssä, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.
Lado munakoisoviipaleita uunivuoan (noin 24 x 24 cm) pohjalle. Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, mozzarellaviipaleita ja 1/3 parmesaaniraasteesta. Tee yhteensä kolme kerrosta niin, että päällimmäiseksi tulee mozzarellaa ja parmesaania.
Paista 200 C uunin alatasolla noin 45 min.


Kommentit