Kesäkurpitsarisotto

Kuten kaikki muutkin risotot tämä kuuluu niihin ruokiin, jotka eivät odota syöjiä vaan syöjät odottavat tätä. Kutsu siis väki pöytään, kun ruoka on melkein valmista.
Jos haluat vahvemman maun, käytä nesteenä kasvislientä.
Toimii pelkiltään kevyenä ateriana, mutta voit tarjoilla myös lisukkeena.

4-6:lle

250 g kesäkurpitsaa
2-3 salottisipulia
2-3 valkosipulin kynttä
11 dl vettä
suolaa
3 dl risottoriisiä
2-3 rkl sitruunan mehua
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita tai -suikaleita
50 g parmesaania
mustapippuria
0,5 dl tuoretta basilikaa

Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi, hienonna salottisipulit ja valkosipuli, raasta parmesaani.
Kiehauta vesi ja mausta suolalla.
Ruskista kesäkurpitsakuutiot kasarissa tai isossa paistinpannussa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuullota sipulit aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Lisää riisit ja tarvittaessa hieman öljyä. Anna riisin kuullottua.
Lisää kasariin kuumaa vettä kauhallinen kerrallaan. Keitä riisiä miedolla lämmöllä ja lisää vettä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Lisää sitruunan mehu. Sekoita aluksi koko ajan ja lopussa silloin tällöin.
Kun melkein kaikki liemestä on lisätty, sekoita joukkoon kesäkurpitsakuutiot sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Tarkista riisin kypsyys ja lisää nestettä tarvittaessa. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian kiinteää. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste ja mustapippuri. Koristele basilikalla.



Kommentit