Papu-palsternakkapata

Tähän pataan voi hyvin käyttää muitakin papuja, mutta isot valkoiset pavut näyttävät kivoilta. Myös palsternakan voi korvata periaatteessa millä tahansa juureksilla.
Etikan suhteen kannattaa olla varovainen, sitä on helpompi lisätä kuin ottaa pois. Sama juttu on kanelin kanssa, kaivele tanko aikaisemmin pois padasta jos epäilyttää.
Veden määrä riippuu tomaattimurskan nestepitoisuudesta ja siitä miten "paksun" ruuan haluat.

6:lle

2 tlk isoja valkoisia papuja
3-4 salottisipulia
3-4 valkosipulin kynttä
300 g palsternakkaa
1 kg tomaattimurskaa
n. 4 dl vettä
0,5 dl juoksevaa hunajaa
0,5 dl punaviinietikkaa
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
150 g fetaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli, leikkaa palsternakka sopiviksi suupaloiksi. Kuullota padassa muutama minuutti.
Huuhtele ja valuta pavut.
Lisää pataan tomaattimurska, vesi, hunaja, punaviinietikka, tomaattipyre, suola, pippuri, laakerinlehdet ja kanelitanko. Keitä 5 minuuttia ja lisää pavut.
Siirrä pata uuniin ja kypsennä 175 C noin tunti.
Murustele pinnalle feta ja tarjoile hyvän leivän kanssa.


Kommentit