Peruna-kesäkurpitsavuoka

Vuoka on helppo tehdä, mutta paistoaika on sen verran pitkä, että menee ehkä enemmän viikonloppu-osastolle.
Tätä on tehty sekä jauhelihasta että kummastakin "korvikkeesta", kaikki yhtä hyviä.
Soijarouhettakin voisi varmasti kokeilla, jos sitä on tottunut käyttämään. Meillä soijarouhepussi on hylätty kaapin perälle, maistuu liikaa soijalle ja on koostumukseltaankin vähemmän miellyttävää...

4:lle

400 g kesäkurpitsaa
600 g perunaa
1 sipuli tai pari salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
400 g jauhelihaa (lihattomaan versioon esim. Muru- tai Mifu-jauhista)
1 pussi taco- tms. mausteseosta (sieltä texmex-hyllystä)
400 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
200 g juustoraastetta

Viipaloi kesäkurpitsa ja perunat (perunat saavat olla aika ohuita). Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Ruskista sipulit ja jauheliha, lisää mausteseos, tomaattimurska ja vesi, hauduta 5 min.
Lado voideltuun uunivuokaan vuorotellen kurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta 2-3 kerrosta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja juustoraastetta.
Paista 200 C noin 60 min.

Huom. Paistoaika riippuu perunaviipaleiden paksuudesta, saattaa tarvita pidempäänkin.


Kommentit