Tacopiirakka
Tässä teille loistava saunan jälkeinen iltapala! Saa sitä toki syödä muulloinkin 😀
Piirakan täyte on uunista ottamisen jälkeen aika löysä, kannattaa antaa vähän jäähtyä. Irtopohjavuoan käyttäminen auttaa myös, tavallisesta vuoasta ensimmäisen palan kaiveleminen on "haasteellista"...
pakastepiirakkataikina
400 g jauhelihaa 1 pussi texmex-mausteseosta
1 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
0,5 prk salsakastiketta
0,5-1 dl jalapenoviipaleita
1 dl maitoa
1 muna
2 tomaattia
2 dl juustoraastetta
Viipaloi tomaatit. Painele taikina (irtopohja)vuoan pohjalle ja reunoille.
Ruskista jauheliha, sekoita mukaan mausteseos. Lisää vesi ja tomaattimurska sekä salsakastike.
Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä kastike ja sekoita joukkoon jalapenoviipaleet, levitä jäähtynyt kastike piirakkataikina päälle. Älä painele täytettä tiiviiksi, mieluumminkin tee siihen haarukalla pieniä reikiä.
Sekoita maito ja muna, valuta täytteen päälle.
Levitä tomaattiviipaleet piirakan pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista 175 C noin tunti.
Kommentit
Lähetä kommentti