Sitruuna-vuohenjuustorisotto

Risotot yleisesti ottaen ovat ruokia, jotka kannattaa syödä heti ja kerralla, tämäkin lämmitettynä muistuttaa jämäkkää riisipuuroa. Hyvä maku toki säilyy 👍

3-4:lle

2-3 salottisipulia 
1 valkosipulin kynsi 
(oliivi)öljyä 
3 dl risottoriisiä 
6-7 dl vettä 
1 rkl kasvisfondia 
1 sitruuna 
tuoretta timjamia 
1 rkl hunajaa 
suolaa 
mustapippuria 
150 g pehmeää vuohenjuustoa

Hienonna sipulit, raasta sitruunan kuori ja purista mehu, hienonna timjami ja kiehauta vesi. 
Kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti, kunnes riisi on läpikuultavaa. 
Lisää fondi ja kiehautettua vettä desi kerrallaan sitä mukaa, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka keittämistä kevyesti poreillen ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. 
Lisää keittämisen aikana timjami, hunaja, sitruunankuoriraaste, suola ja mustapippuri. 
Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehu ja vuohenjuusto, pyöräytä sekaisin. 



Kommentit