Sitruuna-vuohenjuustorisotto
Risotot yleisesti ottaen ovat ruokia, jotka kannattaa syödä heti ja kerralla, tämäkin lämmitettynä muistuttaa jämäkkää riisipuuroa. Hyvä maku toki säilyy 👍
3-4:lle
2-3 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
(oliivi)öljyä
3 dl risottoriisiä
6-7 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 sitruuna
tuoretta timjamia
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
150 g pehmeää vuohenjuustoa
Hienonna sipulit, raasta sitruunan kuori ja purista mehu, hienonna timjami ja kiehauta vesi.
Kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää riisi ja jatka kuullottamista muutama minuutti, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää fondi ja kiehautettua vettä desi kerrallaan sitä mukaa, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Jatka keittämistä kevyesti poreillen ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa.
Lisää keittämisen aikana timjami, hunaja, sitruunankuoriraaste, suola ja mustapippuri.
Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehu ja vuohenjuusto, pyöräytä sekaisin.
Kommentit
Lähetä kommentti