Kalacurry
Voit toki tehdä curryn jostain tuoreestakin kalasta, mutta kastike on sen verran mausteinen, että menee ehkä vähän hukkaan.
Garam masala löytyy maustehyllyltä. En ole kokeillut mutta veikkaan, että voit tarvittaessa korvata currylla.
4:lle
800 g pakasteseitiä
1,5 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl garam masalaa
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl chiliä
0,5 tl jauhettua kurkumaa
1 tlk kookosmaitoa
2-3 dl vettä
1 kala- tai kasvisliemikuutio
Sulata kala ja leikkaa pienemmiksi paloiksi, hienonna sipulit.
Sekoita suola, sitruunan mehu ja garam masala marinadiksi, pyörittele kalapalat seoksessa.
Kuullota sipuleita hetki isossa pannussa tai kattilassa. Lisää inkivääritahna ja mausteet, sekoittele muutama minuutti.
Lisää kookosmaito, vesi ja liemikuutio, anna kiehua 5 min.
Lisää kalapalat ja keitä hiljalleen 10-15 min, kunnes kala on kypsää.
Tarjoile riisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti