Pistoukeitto

Ranskalainen klassinen kasviskeitto, jonka "pointti" on kipakan valkosipulinen pistoutahna.
Tähän voi käyttää oikeastaan mitä tahansa kasviksia ja papuja, mitä nyt sattuu kaapista löytymään.
Pistou on vähän niin kuin pesto, mutta ei ihan kuitenkaan. Jos siis haluat oikaista niin lisää keiton päälle valmista pestoa. 

4:lle

400 g perunoita
200 g porkkanoita
2 salottisipulia
timjamia
suolaa
mustapippuria
1 laakerinlehti
7 dl vettä
200 g vihreitä papuja (pakaste)
1 tlk tomaattimurskaa (valkosipuli tai yrtti)
1 tlk valkoisia papuja
2 tl juoksevaa hunajaa

Pistoutahna

1 ruukku basilikaa
1 tomaatti
1/4 dl oliiviöljyä
100 g parmesaania
2 valkosipulin kynttä

Paloittele perunat ja porkkanat, hienonna sipuli. 
Kuullota kasvikset rasvassa kattilassa. Lisää mausteet ja vesi, keitä noin 10 minuuttia.
Lisää keittoon vihreät pavut jäisinä. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja valutetut, huuhdotut valkoiset pavut. Mausta keitto vielä hunajalla ja kuumenna kiehuvaksi. 

Tee pistoutahna: raasta parmesaani ja pilko tomaatti. Soseuta kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.




Kommentit