Pyörtynyt imaami eli täytetyt munakoisot

Kerrankin ruoka jonka nimellä on tarina, tai oikeastaan kolme versiota siitä.
1. Imaami pyörtyi, koska nuorikon laittama ruoka oli niin herkullista.
2. Hän pyörtyi kuullessaan, kuinka paljon kallista oliiviöljyä ruokaan oli käytetty.
3. Me keksimme kolmannen muunnoksen, eli imaamin läheiset pyörtyivät valkosipulin määrästä. 😁

Koisot imevät paistaessa runsaasti öljyä, mutta se on tarkoituskin. Mitä enemmän öljyä, sitä mehukkaampi lopputulos.

4:lle

2 keskikokoista munakoisoa
suolaa
2 dl (oliivi)öljyä
fetaa

Täyte
2-3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 dl tuoretta persiljaa ja/tai muita yrttejä
3 isoa tomaattia
suolaa
mustapippuria

Tsatsiki

2 dl turkkilaista jogurttia
10 cm pala kurkkua
2 valkosipulin kynttä

Tomaattikastike

1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl ketsuppia
suolaa
pippuria
tuoretta persiljaa ja/tai muita yrttejä

Tee ensin tsatsiki: raasta kurkku ja hienonna valkosipuli, sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Valmista täyte: hienonna sipulit ja persilja, kuutioi tomaatit. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita kattilassa, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää tomaatit, kypsennä hetki ja laita joukkoon persilja ja mausteet. Anna hautua 10-15 min.

Poista halutessasi munakoisoista kannat ja puolita ne pituussuunnassa. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja anna ”itkettyä” noin 15 min. Kuivaa leikkuupinnat. 
Paista koisoja suuressa pannussa runsaassa öljyssä leikkuupinta alaspäin, kunnes pinta on hieman ruskistunut. 
Laita koisot vuokaan ja jaa täyte niiden päälle. Laita vuoan pohjalle pari dl vettä ja paista 175 C noin 45 min.

Tee tomaattikastike: hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit kattilassa. Lisää tomaatit sekä mausteet, anna hautua rauhassa ainakin 10 min. Soseuta halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella.

Tarjoile munakoisot keitetyn riisin, tsatsikin, fetamurujen ja tomaattikastikkeen kanssa.



Kommentit