Paistetut kampasimpukat ja kookos-limerisotto
Kampasimpukoiden paistaminen on minulle joka kerta jännitysnäytelmä... Tuossa kuvassa ne ovat vähän turhan vaaleita, kun en uskaltanut grillata täydellä liekillä. No, harjoittelemalla oppii 😀
Lisää limen mehu risottoon vähitellen ja maistele, puolikaskin voi riittää jos on äksympi yksilö.
1-2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
4-5 dl kasvislientä
1 tlk kookosmaitoa
1 lime
suolaa
mustapippuria
500 g / 20 kpl kampasimpukoita
suolaa
mustapippuria
(makeaa chilikastiketta)
Jos käytät pakastettuja simpukoita, sulata ne ohjeen mukaan ja kuivaa pinta talouspaperilla.
Lisää limen raastettu kuori sekä mehu, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää limen mehu risottoon vähitellen ja maistele, puolikaskin voi riittää jos on äksympi yksilö.
4:lle
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
4-5 dl kasvislientä
1 tlk kookosmaitoa
1 lime
suolaa
mustapippuria
500 g / 20 kpl kampasimpukoita
suolaa
mustapippuria
(makeaa chilikastiketta)
Jos käytät pakastettuja simpukoita, sulata ne ohjeen mukaan ja kuivaa pinta talouspaperilla.
Hienonna sipulit ja kuullota niitä kattilassa pari minuuttia. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki.
Lisää kasvislientä ja kookosmaitoa vuorotellen noin desi kerrallaan, anna nesteen välillä imeytyä riisiin, sekoittele. Valmis risotto saa olla löysää mutta älä keitä sitä ylikypsäksi, keittoaika on 20-30 min.Lisää limen raastettu kuori sekä mehu, mausta suolalla ja pippurilla.
Kun risotto on melkein valmista, paista tai grillaa simpukat. Pari minuuttia / puoli riittää, käytä tarpeeksi lämpöä jotta saat "rusketusraidat". Mausta suolalla ja pippurilla, sipaise halutessasi päälle vielä chilikastiketta.
Kommentit
Lähetä kommentti