Kesäkurpitsa-linssilasagne

Lasagnesta ei taida olla olemassakaan mitään pikaruokaversiota, mutta eihän se sitten lasagnea olisikaan. Vähän vaivaa, paljon rakkautta ja parisen tuntia, niistä on hyvä ateria tehty.
Tämä on aika iso lasti, itse olen joutunut tekemään kahteen vuokaan.
Peston voi myös sekoittaa juustoseokseen, mutta minä pidän "sattumista" ja siitä että värit erottuvat selvästi toisistaan.

8:lle

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
noin 400 g kesäkurpitsaa
150 g pakastepinaattia
1 tlk punaisia linssejä
2 tlk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl balsamicoa
1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
300 g ranskankermaa
250 g mozzarellaa
15-20 lasagnelevyä
pestoa
250 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Hienonna sipulit ja chili, viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja valuta linssit. Raasta mozzarella karkealla terällä.
Kuullota sipuleita ja chiliä hetki, lisää kesäkurpitsaviipaleet ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
Lisää pinaatti ja sekoittele kunnes se on sulanut.
Lisää linssit, säilyketomaatit, kasvisliemikuutiot, balsamico ja mausteet. Kiehuttele hiljalleen 10-15 min.
Sekoita kulhossa ranskankerma ja mozzarella.
Levitä lasagnevuoan pohjalle ohut kerros kastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä, kastiketta, juustoseosta ja pestonokareita. Toista niin monta kertaa kuin aineksia riittää tai vuoka täyttyy. Päällimmäiseksi tulee juustoseosta ja pestoa. Koristele pinta pikkutomaateilla.
Paista 175 C noin tunti.


Kommentit