Kasvis-curry

Vaikka ruokaan tulee chiliä, se on ainakin meidän makuumme aika mieto. Oikein hyvä mutta mieto. Jos siis pidät potkusta, lisää sitä parhaaksi katsomallasi tavalla.

4:lle

1 pienehkö kukkakaali
2 kevätsipulia
2 punaista chiliä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääritahnaa
(currylehtiä)
1 tl kurkumaa
tuoretta korianteria
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 tlk kookosmaitoa
1 tlk kikherneitä
1 tlk ananaspaloja

Jugurttikastike
3 dl (kreikkalaista) jugurttia
tuoretta minttua
suolaa
sitruunamehua

Tee ensin kastike maustumaan: hienonna minttu ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi. Suikaloi kevätsipuli ja hienonna chilit sekä valkosipuli.
Paahda kukkakaalia kuivalla pannulla noin 5 min., siirrä syrjään odottamaan.
Kuullota pannulla sipuleja ja chiliä hetki, lisää inkivääritahna, kurkuma ja korianteri (sekä currylehdet). Sekoittele ja lisää sitten tomaatit, kookosmaito, kikherneet, ananaspalat ja kukkakaali.
Hauduta muutama minuutti, kunnes kukkakaali on kypsää.

Tarjoile keitetyn riisin ja jugurttikastikkeen kanssa.


Kommentit