Provencen munakoisot

Voit toki tehdä itse tomaattikastikkeen, mutta helpommalla pääset kun ostat valmiin pastakastikkeen.
Meille pistou maistuu niin hyvin, että ollaan tehty jopa tuplana 😀

4:lle

4 pientä munakoisoa
4 dl tomaattikastiketta
1 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
250 g mozzarellaa
1,5 dl raastettua parmesaania
4 rkl rouhittua pekaanipähkinää

Pistou
1 tomaatti
3 valkosipulin kynttä
1 ruukku basilikaa
2 dl raastettua parmesaania
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Tee ensin pistou: kalttaa tomaatti kuumassa vedessä, poista kuori ja pilko muutamaan osaan.
Pyöräytä valkosipulit ja basilikanlehdet tehosekoittimessa sileäksi.
Lisää tomaatinpalat ja parmesaani, hyrskäytä taas sileäksi.
Lisää oliiviöljyä vähitellen sen verran, että seos on jämäkkää mutta lusikoitavaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Halkaise munakoisot ja tee leikkauspintaan ristikkäisviiltoja.
Mausta tomaattikastike balsamicolla, suolalla ja pippurilla.
Paista munakoisoja runsaassa öljyssä leikkauspinta alaspäin noin 5 min., käännä ne ja paista kannen tai folion alla vielä 5 min.
Laita munakoisot isoon uunivuokaan, lusikoi päälle tomaattikastike. Levitä päälle revitty mozzarella ja parmesaaniraaste.
Paahda munakoisoja 250 C uunin yläosassa noin 5 min.
Levitä päälle pistouta ja koristele pähkinärouheella.



Kommentit