Tomaattirisotto

Arastelin aikaisemmin risottojen tekemistä, mutta eivät nämä nyt niin kovin vaikeita ole 😄

4:lle

2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä
3 rkl tomaattipyrettä
8-9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
100 g parmesaania
50 g voita
2,5 rkl valkoviinietikkaa

Tomaattikastike
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
½ ruukkua basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
ripaus sokeria

Raasta parmesaani ja hienonna sipuli
Kuullota sipuli kattilassa. Lisää riisi ja tomaattipyre, jatka kuullottamista muutama minuutti.
Liuota kasvisliemikuutio kiehautettuun veteen. Lisää kasvislientä desi kerrallaan riisin joukkoon ja hauduta välillä sekoittaen kunnes liemi on imeytynyt riisiin, yhteensä noin 20 minuuttia. Riisi saa olla al dente ja risotto jäädä aika löysäksi.
Risoton kypsyessä valmista tomaattikastike: soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella karkeaksi, mukaan saa jäädä sattumia.
Sekoita parmesaani, voi, etikka ja tomaattikastike kypsän risoton joukkoon. Voit myös jättää osan tomaattikastikkeesta annosten koristeluun.




Kommentit