Rapunuudelit

Varmista että ravut ovat kuorettomia, niin saat ruuan pöytään todella nopeasti. Itse tein ensimmäisen kerran kuorellisista, ja siitähän show syntyi 😁
Jos merenelävät eivät kuulu ruokavalioon, korvaa ne broileri- tai Mifu-suikaleilla.
Yrtteinä olen käyttänyt basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa, tee itse mieleinen sekoitus.
Hoisin-kastike löytyy kaupan Aasia-osastolta.

4:lle

kourallinen pähkinöitä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tuore punainen chili
1 rkl inkivääritahnaa
2 kevätsipulia
1 dl yrttejä
2-3 valkosipulin kynttä
250 g nuudelia
2 rkl soijaa
4 rkl hoisin-kastiketta
200 g jättikatkarapuja / tiikeriravunpyrstöjä
1 lime
2 dl pavunituja

Paahda pähkinöitä ja siemeniä pari minuuttia, jätä syrjään odottamaan.
Hyrskäytä tehosekoittimessa chili, inkivääritahna, kevätsipuli, yrtit ja valkosipuli tahnaksi.
Keitä nuudelit.
Kypsennä maustetahnaa (seesami)öljyssä isolla pannulla, lisää ravut, soija ja hoisin-kastike.
Kypsennä 5 min, lisää limen mehu, pavunidut ja kypsät nuudelit, sekoita.
Koristele pähkinä-siemensekoituksella.


Kuvassa on vasemmalla annos ravuilla ja oikealla Mifu-versio.

Kommentit