Munakoisopasta

Minulla kesti pitkään oppia pitämään munakoisosta, mutta siitähän saa vaikka minkälaisia herkkuja. Nykyään munakoisot on onneksi jalostettu niin, että ne eivät ole kitkeriä vaikka niitä ei ensin "itkettäisikään".
Ruoka on maultaan aika mieto, joten voit lisätä myös tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan.

4:lle

2 munakoisoa
2-3 tuoretta punaista chiliä
suolaa
mustapippuria
300 g pastaa
4 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa / kokonaisia säilöttyjä tomaatteja

Viipaloi valkosipuli ja chilit.
Puolita munakoisot ja keitä suolatussa vedessä 5 min tai kunnes ovat mukavan pehmeitä.
Keitä pasta.
Kypsennä chiliä hetki runsaassa öljyssä.
Pilko munakoisot sopiviksi suupaloiksi, lisää pannulle chilin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää valkosipuli.
Kypsennä hetki, lisää tomaattimurska ja tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
Kypsennä vielä hetki, lisää kypsä pasta ja sekoita.
Lisää halutessasi päälle raastettua parmesaania.


Kommentit