Espanjalainen chorizo-kasvispata

Käytä mieluiten kypsennettyä chorizoa. Kyllähän tämä raakamakkarastakin onnistuu, mutta pitää vain paistella huomattavasti kauemmin.
Kasviksia pilkkoessa kannattaa jossain välissä varmistaa että mahtuvat kaikki pannulle, itsellä tahtoo aina tulla runsaanpuoleisesti…
Dippaile liemeen hyvää maalaisleipää, nam.

4:lle

1-2 salottisipulia
3-4 valkosipulin kynttä
200 g chorizoa
2 (suippo)paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
4-6 perunaa
4-5 dl kasvislientä
1 tl paprikajauhetta
1 laakerinlehti
(suolaa)
(chilirouhetta)
mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi chorizo ohuiksi viipaleiksi, kuutioi kasvikset reiluiksi paloiksi.
Kuullota sipuleita ja makkaraviipaleita hetki isossa pannussa. Lisää kasvikset ja kypsennä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja mausteet.
Kiehauta ja anna porista kannen alla noin 25 min (kunnes perunat ovat kypsiä), sekoittele välillä.


Kommentit