Bataatti-mustapapuvuoka

Helpoimmalla pääset kun ostat esim. purkillisen Koskenlaskija Cheddaria ja lisäilet vähän mausteita. Tunnustan että siitä tulee ihan yhtä hyvää kuin itse tehdystä juustokastikkeesta.
Mustapapujen tilalla voit kokeilla esim. kidney-papuja.

4:lle

noin 700 g bataattia
4 rkl taco-maustetta
1 tlk mustapapuja

Juustokastike
200 g cheddarjuustoa
2 dl ruokakermaa
1 rkl vaaleaa suurustetta (Maizena)
1 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria

2 avokadoa
2 tomaattia
tuoretta basilikaa
1 lime

Leikkaa bataatti reiluiksi paloiksi, lisää öljyä ja reilusti taco-maustetta, sekoita. Levitä bataatit uunivuokaan ja kypsennä 250 C noin 15 minuuttia. Valuta pavut ja lisää ne vuokaan bataattien joukkoon. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes bataatit ovat sopivan kypsiä.
Raasta juusto. Kuumenna ruokakerma kattilassa, lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää suuruste ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
Leikkaa avokado paloiksi ja kuutioi tomaatti. Levitä lisukkeet bataattivuokaan, mausta limen mehulla, lusikoi päälle juustokastiketta ja koristele basilikalla.



Kommentit