Lehtikaaligalette

Piirakan taikinan voi tehdä käsinkin, mutta tehosekoittimessa tulee nopeammin.
Ilmakuivattu kinkku on pistetty yleensä pienemmiksi paloiksi. Niissä kun on eroja, kovin sitkeä kinkku kuivuu uunissa vaikeasti leikattavaksi.
Kannattaa käyttää mahdollisimman pehmeää ricottaa, joskus erehdyttiin ostamaan sellainen pala-versio ja siitä tuli tosi kuivaa.
Pussissa valmiiksi suikaloituna ostettava lehtikaali on kätevää, mutta kannattaa vähän "siivota", mukana saattaa olla isojakin varrenkappaleita.

Taikina
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
100 g kylmää voita
3 rkl öljyä
5 rkl kylmää vettä

Täyte
2-3 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
250 g lehtikaalia
kuivattua chiliä
kuivattua timjamia
suolaa
250 g ricottaa
2 dl parmesaania
100 g ilmakuivattua kinkkua

Sekoita tehosekoittimen kulhossa jauhot, suola ja sokeri. Lisää kylmä voi kuutioina ja surauta muruksi. Lisää öljy ja surauta vielä vähän. Lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita taikinaksi. Painele taikina kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Hienonna sipulit ja valkosipulit, suikaloi tarvittaessa lehtikaali ja raasta parmesaani.
Kuullota sipulit ja valkosipulit, lisää pannulle lehtikaali. Paista 5 minuuttia, kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta chilillä, timjamilla ja suolalla. Anna jäähtyä.
Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Jos taikina repeää, paiko käsin.
Levitä taikinan pinnalle ricotta ja raastettu parmesaani, jätä 3-4 sentin reunat. Lisää lehtikaalipaistos ja kinkkusiivut. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Voitele halutessasi reunat maidolla.
Paista 200 C noin 35 minuuttia.



Kommentit